15. oktober 2024

Uafgjort i testkamp mod Viborg

SIF mødte tirsdag på udebane rivalerne fra Viborg, og de to hold delte i porten med resultatet 3-3.

Efterårsvejret viser sig fra sin allerbedste side i disse dage, og sammenholdt med ferie havde det lokket en del både børn og voksne til fodboldtestkamp på Energi Viborg Arena mellem de grønne fra Viborg FF og de røde fra Silkeborg IF.

Livlig start
Lad det være sagt med samme – det blev to meget forskellige halvlege, primært på grund af mange udskiftninger i de sidste 45 minutter. Der var fart over feltet lige fra første fløjt, og for gæsterne kunne starten nok give knapt så behagelige flashbacks til kampen i Kiel for bare fem dage siden. Den kamp fik en frygtelig start for gæsterne, og det samme blev tilfældet i Viborg.

10 minutter spillet og allerede 2-0
I løbet af de første minutter viste Viborg tænder, men Aske Andresen i målet og Oskar Boesen fik afværget. Men allerede i det 8. minut gik det galt, da et indlæg endte lige hos Ementa, der med højrefoden helflugtede bolden op i målhjørnet uden chance for Aske.

Og bare et par minutter senere måtte det andet målhjørne stå for skud, da Jacob Vester var klar med skuddet til 2-0.

Men i modsætning til Kiel-kampen fik SIF svaret igen, da Andreas Poulsen efter hjørnespark sendte bolden indover, hvor Thelander steg op, men bolden blev snittet af en Viborg-spiller, der blev noteret for et selvmål.

Ro på efter en hæsblæsende start
Efter den start på kampen faldt der lidt ro over det hele, men det var Viborg, der sad på det meste. Simmelkjær var dog ved at slippe fri, men en viborgensisk forsvarer måtte trække et gult kort for at afværge.

Efter 24 minutter blev det så 2-2, da Gammelby blev spillet fri i højre side, og efter et par træk sendte backen bolden i nettet med et godt fladt skud.. Men glæden over udligningen varede kort, for mindre end et minut efter var Ementa på pletten igen. 3-2.

Kort efter ville Callum McCowatt også lege lidt med, men sendte sin afslutning lige forbi mål efter et ellers godt indlæg fra Gammelby, der virkede overskudsagtig i dagens kamp. Det blev til dacapo fra Gammelby og McCowatt, men denne gang endte det med et hjørnespark.

En levende kamp
Det var i sandhed en kamp, der kunne holde publikum fanget på det solbeskinnede stadion, hvor Gammelby godt nok spillede i den kolde skyggeside, men shinede spillemæssigt som en af SIFs bedste i første halvleg.

Halvlegen sluttede af med, at Aske var ved at gøre det svært for både sig selv og holdet efter en mislykket duel med Ementa, men den lange målmand nåede tilbage på stregen og fik med en dobbeltredning flot reddet situationen.

Fire udskiftninger efter pausen
Gæsterne foretog fire ændringer i forbindelse med pausen, hvor bl. a. Bakiz kom på banen. Også hjemmeholdet foretog en del udskiftninger. Oscar Hedvall, forhenværende keeper i SIF, erstattede Lucas Lund i målet, og også vores “onde ånd”, Ementa, blev taget ud.

Fredelig start på 2. halvleg
Starten på de sidste 45 minutter blev anderledes stille og rolig sammenlignet med 1. halvleg. Faktisk skulle der gå over et kvarter, inden man næsten tænkte, at nu skete der da endelig noget igen.

Bakiz fik med sin fart og overskud udfordret hjemmeholdet og sat sine medspillere op. Bl.a. Mattsson forsøgte sig med ellers udmærkede skud, men blev blokeret. Også de indskiftede unge U19-spillere, Øxenberg og Balle, markerede sig med aktioner foran Hedvalls mål.

God afslutning for de røde
Bakiz viste målfarlighed og hurtighed til det sidste og med bare nogle sekunder tilbage af kampen lagde Gustav Balle en assist i dybden, som Bakiz flot udnyttede. Selv om Hedvall havde fingerspidserne på skuddet og efterfølgende naturligvis ærgrede sig grundigt, sørgede Bakiz for slutresultatet 3-3.

Testkamp den 15. oktober 2024, Energi Viborg Arena
Viborg FF – Silkeborg IF
3-3 (3-2)
Mål:
1-0 (8) Anosike Ementa, 2-0 (10) Jacob Vester, 2-1 (12) selvmål. 2-2 (24) Jens Martin Gammelby, 3-2 (25) Anosike Ementa, 3-3 (90) Younes Bakiz

Sådan stillede SIF op: Aske Andresen, Jens Martin Gammelby, Rasmus Thelander, Sebastian Laustsen, Andreas Poulsen (46: Gustav Balle), Mads Larsen (46: Mads Freundlich), Jeppe Andersen 46: Pelle Mattsson), Oskar Boesen (46: Younes Bakiz), Ramazan Orazov (58: Marcus Ryberg), Callum McCowatt (58: Mikkel Øxenberg), Alexander Simmelhack

Tekst og foto: Ulla Myrhøj