SIF-direktør på generalforsamling: Vi har solgt spillere for 65 mio. kr.
Indenfor de seneste tre år har SIF hentet 65 mio. kr. på spiller-transfers, primært fra egen-udviklede spillere. “Vi fortsætter satsningen på talent-udvikling,” slog SIF-direktør Kent Madsen fast på SIF Invests generalforsamling mandag.
SIF-direktør Kent Madsen erkender, at skal SIF hente endnu flere penge på transfers, kræver det at klubben bliver en stabil superligaklub. Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi.
– I de seneste tre år har vi på spillertransfers hentet 65 mio. kr. Det er et ikke ubeskedent beløb for vores forretning, og ser man bort fra topklubberne i Danmark, så er vi på det område suverænt bedst.
Sådan sagde SIF-direktør Kent Madsen på Silkeborg IF Invest A/S’ generalforsamling mandag aften på JYSK park. Svaret kom på et spørgsmål fra Torben Rasmussen, Dansk Aktionærforening, der spurgte, om SIF ikke kunne gøre det bedre, når klubben sælger spillere, da det kun giver “beskedne indtægter.”
Det med de beskedne indtægter var SIF-direktøren således ikke enig i, og han dokumenterede det med det samlede tal fra spillersalgene i de seneste tre år. I det seneste regnskab har videre-salgsklausuler på Kasper Dolberg, der skiftede fra Ajax Amsterdam til Nice, og Robert Skov, der rykkede fra FC København til Hoffenheim, givet ganske betydelige transfer-indtægter til SIF, men også Jens Martin Gammelbys salg til Brøndby, Sammy Skyttes til FC Midtjylland, Vladimir Rodic’ til Hammarby, Ronnie Schwartz’ til FC Midtjylland og senest Mads Emil Madsens salg til LASK Linz og Eskild Dalls til Ajax Amsterdam bidraget væsentligt til fodboldforretningen i Silkeborg IF Invest A/S.
Men Kent Madsen var enig i, at storklubberne i Superligaen kan hente større summer på transfermarkedet, end SIF er i stand til.
– I det øjeblik Robert Skov gik indenfor på FC Købernhavns træningsanlæg på Peter Bangs Vej, steg hans værdi. De store klubber kan få andre priser på salg af spillere, end vi er i stand til. Kunne vi holde på vores talenter lidt længere, kunne vi også få mere, men det kræver, at vi bliver et stabilt superliga-hold, og her har vi måttet erkende, at der skal større økonomiske muskler til. Det er derfor, vi er på jagt efter en stærk partner, forklarede Kent Madsen.
Visionen ændres ikke
Spørgsmålet fra Torben Rasmussen kom i kølvandet på formand Henrik Lyhnes beretning, hvori han redegjorde for SIF’s visionsplan 2022. Ifølge den skal SIF senest i 2022 være en markant A-licens klub med mindst 40 procent af egne spillere i start 11’eren, etableret i 3F Superligaen, være repræsenteret på alle danske landshold og gå samlet i nul på fodboldforretningen hen over perioden 2018 til 2022.
– Vi ændrer ikke på visionen, men erkender at det med at blive en etableret superligaklub kræver langt flere penge, end den nuværende ejerkreds er i stand til at rejse. Netop derfor søger Silkeborg IF Fodbold i øjeblikket den rigtige ejer med både knowhow og penge til at løfte klubben, slog Henrik Lyhne fast.
Silkeborg IF besluttede allerede i december 2018 at søge efter nye investorer, og selv om der har været henvendelser, er der ikke noget af det, der endnu er blevet konkret. Derfor vil SIF’s ledelse og bestyrelse i det kommende år intensivere arbejdet med at finde nye penge.
– Men det bliver ikke en rig russer eller kineser. Det skal være kloge penge, der kan være med til at udvikle det stærke fundament, vi allerede har. Det kunne f.eks. være en større klub fra en af de store europæiske ligaer, sagde formand Henrik Lyhne i sin beretning.
I forbindelse med svaret på Torben Rasmussens spørgsmål slog direktør Kent Madsen da også fast, at SIF fortsat vil satse på udvikling af lokale talenter.
– Selv om vi i de seneste år også har solgt spillere som Vladimir Rodic og Ronnie Schwartz, så er det altovervejende de egenudviklede spillere, der skaber værdi. Vi fortsætter den økonomiske satsning på udvikling af egne, lokale talenter, slog Kent Madsen fast.
Ingen flæsk og få fremmødte
Generalforsamlingen blev afholdt med nogle måneders forsinkelse på grund af Covid-19. Epidemien forhindrede også servering af den traditionelle stegte flæsk med nye kartofler og persille-sovs, hvilket Henrik Lyhne indledningsvis beklagede dybt. Fraværet af flæsk betød et beskedent fremmøde, idet blot 20 aktionærer var mødt op til generalforsamlingen i Norlys Loungen på JYSK park.
Tingene blev som vanligt afviklet i god ro og orden med advokat Tage Svendsen som dirigent. Alle bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt, og der er således ikke ændringer i sammensætningen. Advokat Henrik Lyhne er formand, direktør Poul Konrad Beck er næstformand og derudover består bestyrelsen af direktør Jesper Svenningsen, afdelingschef Søren Lysholt Hansen, direktør Majbritt Mikkelsen samt direktør og formand for Silkeborg Idrætsforening af 1917, Poul Hansen.