27. december 2021

Den tidligere SIF-spiller Grzegorz Wiezik er død

Den tidligere SIF-spiller Grzegorz Wiezik, som var den første udenlandske – og måske bedste – spiller i SIF nogensinde, er 2. juledag afgået ved døden i en alder af bare 58 år.

Polske Grzegorz Wiezik, som kamprekordholder Morten Bruun kalder for den bedste spiller nogensinde i Silkeborg IF, er afgået ved døden 2. juledag 2021.

Wiezik skrev kontrakt med Silkeborg IF i 1991, hvor han spillede i to år fra 1991 til 1993 og nåede 22 kampe og 3 mål, inden han skiftede til Viborg FF efter at have kæmpet med et benbrud, som han pådrog sig i en træningskamp mod Ikast FS og vel aldrig rigtig kom sig over.

Den polske midtbanespiller var en klassisk 10’er og havde et utroligt flow med bolden, sparkede som en hest og tryllebandt tilskuerne med driblinger, indlæg og genialiteter på det gamle Silkeborg Stadion, da han kom til efter ophold i bl.a. LKS Lodz, Kaiserslautern og Mulhouse. Han afsluttede først karrieren som 41-årig i 2003 efter en række sæsoner i polsk fodbold, da hans helbred ikke kunne holde til topfodbold længere.

– Grzegorz var en genial spiller med et utroligt blik for spillet. Han var sådan en gammeldags playmaker, en meget spektakulær spiller og en rigtig entertainer-type. Han var Silkeborgs første udenlandske kontraktspiller og var på det tidspunkt den klart bedste udlænding i dansk fodbold i det hele taget, sagde daværende cheftræner Viggo Jensen tilbage i 2004, da Silkeborg IF sammen med Viborg FF igangsatte en indsamling for at hjælpe Wiezik.

Wiezik havde nemlig i en årrække døjet med en uhelbredelig nyresygdom, som allerede i 2004 krævede en transplantation, og her trådte SIF og VFF altså til ved at sende én krone pr. tilskuer fra klubbernes næste hjemmekampe som økonomisk hjælp til Wiezik, mens Morten Bruun-Fonden også sendte 4.000 kroner af sted til Polen. Sponsorer, fanklubber og samarbejdsklubber samlede også ind, og det lykkedes i alt at sende Grzegorz Więzik en økonomisk hjælp på cirka 25.000 kroner.

Efter den aktive karrieres afslutning ernærede Wiezik sig som cheftræner i den femtebedste polske række, mens han også fungerede som scout for sin tidligere klub, Podbeskidzie.

Desværre rindede tiden endeligt ud for Wiezik 2. juledag 2021. Tak for minderne og de store oplevelser – hvil i fred, Grzegorz Wiezik.

Foto: Podbeskidzie

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen